Charlie Granberg står utanför en elskåp med graffiti i färgglada mönster. Bakgrunden visar en grönskande miljö med träd som har höstlöven i gult och orange, medan byggnader och en parkeringsplats syns längre bort.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Charlie Granberg har precis målat dit de första markörerna på elcentralen vid Mariedalsskolan i Timrå. Efter veckans händelser kommer arbetet att dra ut på tiden, tror han. Foto: Ylva Holmgren/SVT

Graffitikonstnär nedbrottad i Timrå – anmäler civilklädd polis

Uppdaterad
Publicerad

Charlie Granberg från Ljusdal stod och skissade på en elcentral i Timrå när han blev konfronterad och nedbrottad av en civilklädd polis.

– Det var helt bisarrt, jag tänkte att det här är ju en sinnessjuk person, säger Charlie.

Charlie Granberg är en konstnär och musiker från Ljusdal som gjort flera uppdrag åt olika kommuner i landet. När han spraymålar fasader, eller som i det här fallet uppdraget åt Timrå kommun att måla en elcentral, så möts han ibland av personer som ifrågasätter det han gör och om han har tillstånd.

– Det kom en man emot mig och han såg väldigt arg ut. Han frågade om jag hade tillstånd, berättar Charlie.

Tryckte upp honom mot väggen

Det var mitt på dagen och flera personer och bilar som rörde sig i området. Det var även flera personer som ska ha sett händelsen när mannen som frågat om tillstånd plötsligt tog ett grepp om Charlie och tryckte upp honom mot väggen.

– Det var helt bisarrt, jag tänkte att det här är ju en sinnessjuk person. Jag hann liksom inte bli rädd heller, mest arg och chockad, berättar Charlie.

Hör Charlie Granberg berätta om händelsen i klippet och se hur målningen kommer se ut när den är klar.

En man i en polisuniform står i ett rum med fönster och ett bord i bakgrunden. Rummet verkar vara en kontorsmiljö, och man ser även en vattenflaska samt några kontorsmaterial på bordet. Det är en ljus och öppen miljö med träd och vegetation synliga utanför fönstret.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet svarar Andreas Bergström, chef för lokalpolisområde Medelpad, på graffitikonstnären Charlie Granbergs uppgifter om att han blev misshandlad av en civilklädd, ledig polisman när han utförde ett arbete åt Timrå kommun. Foto: Ylva Holmgren/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.