Sara Viklund och Lena Viklund tillsammans med sina vänner i deras bil inför starten på stora torget i Sundsvall

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Häng med på årets damrally i Sundsvall. I klippet visar Sara Viklund och Lena Viklund bland annat upp sin Plymouth sport feature 67 inför starten. Foto: Linnea Falk/SVT

Här fylls Sundsvall med lack, krom och härliga stilar under årets damrally

Uppdaterad
Publicerad

Tidstypiska kläder, veteranbilar och en massa damer stod vid startlinjen på Sundsvallstorget för det årliga damrallyt.

– Vi kallar det för damrally men har ingenting med att köra fort, säger Bent Fridholm ordförande i motorveteraner.

Under lördagen rullade 21 veteranbilar ut från torget i Sundsvall för att tävla i det årliga damrallyt. 60 damer iklädda i olika tidstypiska kläder var på plats tillsammans med deras veteranbilar som ska matcha.

Inte ett vanligt rally

Det är föreningen motorveteraner som anordnar rallyt och ordförande Bent Fridholm berättar att det inte är som ett riktigt rally och handlar inte om farten.

– Vi blir glada om de tar sig fram till alla kontroller, säger han.

Loppet startar på torget i Sundsvall sedan blir det olika rundor förbi norra och södra berget. Under loppets gång ska alla ekipage ska ta sig igenom åtta kontroller som består av pilkastning, skytte med luftgevär och olika övningar med bilarna.

Olika kategorier att vinna

De tävlande kommer sedan betygsättas i bästa kläder, bästa resultat på tävlingsmomenten och bästa ekipage där resultatet för alla moment läggs ihop.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.