– Många kommer att gå ut och börja jaga i morgon. Det ska komma snö i natt vilket gör det enklare att spåra, säger Gunnar Glöersen, rovdjursansvarig på Svenska Jägareförbundet och jaktvårdskonsulent i Värmland.
Han tycker att det är bra att domen slår fast att det är förenligt med EU-rättsliga principer att låta länsstyrelsen ta ett beslut som sedan bara går att överklaga till en myndighet, i det här fallet Naturvårdsverket.
– Dörren är stängd för mindre organisationer och grupper att driva frågor till domstol in absurdum, säger han.
Hoppas på EU
Men Världsnaturfonden (WWF) hoppas att EU kommer att agera.
– Vi vill att man tar tag i det här och ordnar upp det, lagligt. Vi vill ha ordning och reda, sedan kan man ha vargjakt. Men de lagar som finns ska följas, inte kringgås, säger WWF:s rovdjursexpert Tom Arnbom.
I domstolen har det inte handlat så mycket om varg.
– Det är en strikt juridisk fråga. Vi har inte varit inne och prövat vargjakten som sådan, säger Lennart Berglund som är kammarrättsråd i Göteborg.
Det började på länsstyrelserna i Värmland, Örebro och Dalarnas län, där klartecken för licensjakt på totalt 44 vargar gavs.
Besluten överklagades till Naturvårdsverket, som stoppade jakten i Dalarna, men gav klartecken i de två andra länen.
En förening vände sig till förvaltningsrätten i Karlstad och ifrågasatte om överklagandeförbudet som finns i den svenska jaktförordningen var förenligt med EU-rätten.
Beslut överklagades
Förvaltningsrätten tog ett inhibitionsbeslut och jakten på 24 vargar i Värmland och 12 i Örebro stoppades.
Det beslutet överklagades i sin tur av bland andra Jägareförbundet.
Med torsdagens dom slår kammarrätten fast att ett beslut i länsstyrelsen, som överklagats till Naturvårdsverket, i sin tur inte ska gå att överklaga.
Domen i kammarrätten kan överklagas till Högsta förvaltningsdomstolen.