Efter dödsolyckan – bonden Börje om korsningen: ”Inte roligt att köra över här”

Uppdaterad
Publicerad

Två personbilar kolliderade på E4 i höjd med Maj söder om Sundsvall strax före klockan sex på tisdagsmorgonen. Två personer skadades allvarligt i olyckan.

Strax före klockan halv tio meddelade polisen att en av dem, en man i 55-årsåldern, omkommit.

– E4-bilisterna kör alldeles för fort här, säger Börje Svensson som bor i närheten – se och hör honom här.

– Det handlar om en kraftig kollision. Vi har två allvarligt skadade som är lastade i ambulans och förda till sjukhus. En av dem var medvetslös och fick klippas loss, sa räddningstjänstens inre befäl Thomas Hansson till SVT vid halv sjutiden.

Polis har varit på plats och dirigerat om den södergående trafiken till länsväg 562, det vill säga gamla E4. Norrut har framkomligheten förbi olycksplatsen också varit mycket begränsad under morgonen.

Vid kvart över sjutiden släpptes trafiken söderut på igen.

Förundersökning inledd

Vid 09.30-tiden meddelade polisen att en man i 55-årsåldern person har omkommit till följd av olyckan. Anhöriga är underrättade.

En annan person vårdas på sjukhus för måttliga skador.

Ingen person är misstänkt för brott men polisen ska utreda hur olyckan har gått till. De har startat en förundersökning gällande vårdslöshet i trafik och vållande till annans död.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.