Flera män slåss på en nattöppen restaurang i Sundsvall.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mannen som nu ställs inför rätta har erkänt att han hade med sig en bordskniv hemifrån som han sedan högg två personer med. Men han nekar till mordförsök. Se bilderna på det våldsamma slagsmålet här i videon. Foto: Polisens förundersökning

Krogslagsmålet i Sundsvall som slutade med mordförsök – se bilderna på tumultet

Uppdaterad
Publicerad

Det började med att en person i kassakön på den nattöppna restaurangen i Sundsvall råkade trampa personen närmast bakom på foten.

Det blev upprinnelsen till ett våldsamt slagsmål med totalt sex personer inblandade – där knytnävar, stolar och en bordskniv användes. Nu ställs en av slagskämparna inför rätta misstänkt för försök till mord.

Det var en kaotisk syn som mötte den första polispatrullen utanför restaurangen i gryningen den 4 maj i år.

– Det var kaosartat på platsen, har Josefine Perming Tengqvist, chef för polisens avdelning för grova brott, tidigare sagt till SVT.

Slagsmålet hade fortsatt ute på gatan, och inne i lokalerna fanns omkullvälta stolar och blodpölar på golvet, allt inför chockade gäster och anställda.

Tog med en bordskniv

Två personer, nära släkt med varandra, häktades misstänkta för mordförsök. Den ene av dem har nu avförts från utredningen. ”På det utredningsmaterial som nu föreligger går det inte att bevisa att den eller de som varit misstänkta har gjort sig skyldiga till brott”, skriver åklagaren i sitt beslut.

Detsamma gäller för de fyra övriga inblandade i bråket. Men en av slagskämparna har nu alltså åtalats för mordförsök.

Mannen som misstänks ha knivhuggit två av de andra inblandade har berättat att han blev uppringd av sin nära släkting från restaurangen, som han då förstod hade hamnat i bråk. Han har medgett att han tog med sig en vanlig bordskniv och snabbt begav sig dit.

Nekar till mordförsök

Har har också erkänt att han skadat två personer på platsen, men att hans avsikt aldrig var att döda.

Men ett av offren fick två kraftiga knivhugg i halsen som enligt åtalet ”passerade livsviktiga organ (luftstrupen) och kärl i halsen och det var enbart tillfälligheter som gjorde att luftstrupen eller något större kärl inte skadades av våldet.” Det andra offret fick svåra ansiktsskador.

Rättegången hålls i början av november.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.