Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det rådde fullt tumult med bråk, panik, skrik och blod när första patrullen kom till platsen för mordförsöket i Sundsvall – i klippet berättar Josefine Perming Tengqvist som är chef för grova brott på polisen mer. Foto: Ylva Holmgren SVT

Polischefen om mordförsöket på restaurangen i Sundsvall: ”Det var kaos där inne”

Uppdaterad
Publicerad

När första polispatrullen kom till platsen för mordförsöket i Sundsvall rådde fullt tumult med bråk, panik, skrik och blod.

– Det är många som springer runt och bråkar, ganska snart anträffar man en person som har kraftiga skador i ansiktet, säger Josefine Perming Tengqvist, chef för polisens avdelning för grova brott.

Det misstänkta mordförsöket skedde tidigt på lördagsmorgonen på en nattöppen restaurang i centrala Sundsvall.

Efter ett bråk som startat i kassakön i restaurangen blev två män huggna med någon form av stickvapen som polisen ännu inte hittat.

Den ene mannen skars i ansiktet medan den andre höggs i halsen, mycket nära både luftstrupen och livsviktiga blodkärl. Polis och åklagare anser att mannen, som nu fått lämna sjukhuset, haft änglavakt.

Häktade – men nekar

Två män i 25–30-årsåldern – som är släkt med varandra – greps i nära anslutning till det inträffade och är nu häktade på sannolika skäl misstänkta för försök till mord och grov misshandel. Båda nekar till brott.

– Det verkar inte finnas något tidigare samband mellan de inblandade vad vi fått fram hittills i utredningen, säger Josefine Perming Tengqvist.

Ett flertal personer som befann sig inne i restaurangen när bråket utbröt blev vittnen till dådet.

Åtal mot männen ska väckas senast den 21 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.