En bild på en sexdocka, intimleksak, till vänster och en blid på kronoinspektören Mattias Lindgren som står utomhus i solen till höger.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kronofogden auktionerar ut en sexdocka i Örnsköldsvik – kronoinspektören Mattias Lindgren berättar om den ovanliga försäljningen. Foto: Kronofogden, SVT

Kronofogdens ovanliga auktion – säljer sexdocka i Örnsköldsvik: ”Har ett högt värde”

Uppdaterad
Publicerad

Det kan vara hus, vapen eller bilar – Kronofogden drar in stora summor pengar på att auktionera ut beslagtagna föremål. Nu säljs ett minst sagt ovanligt objekt i Örnsköldsvik: En sexdocka.

Expressen var först med att berätta om den något udda auktionen. Sexdockan beslagtogs under en så kallad ”förrättning” eftersom den ansågs ha ett värde, som gjorde det värt för Kronofogden att lägga ut den för exekutiv auktion.

I annonsen på hemsidan marknadsförs dockan som oanvänd och det framgår också att tillbehör som peruk, underkläder och en manual medföljer.

Objektet lades upp för vecka sedan och budgivningen är i skrivande stund uppe i 7 200 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.