Långa köer som ringlar sig genom Sundsvall i samband med restaureringen av Alnöbron.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Långa köer på Alnöbron skapar problem för tusentals pendlare, SVT:s reporter var på plats under torsdagen. Foto: Eric Heller/SVT

Långa köer på Alnöbron i Sundsvall – renoveringsarbete skapar trafikkaos

Publicerad

I början av sommaren startade Trafikverket ett omfattande underhållsarbete på Alnöbron i Sundsvall. Bland annat renoveras skarvarna mellan betongen och körbanan på den tvåfiliga bron. Arbetet har orsakat störningar och de senaste dagarna har köerna varit kilometerlånga.

Det bor närmare 9000 personer på Alnö vars enda förbindelse med fastlandet är Alnöbron i Sundsvall. Långa köer, förseningar och trafikkaos har blivit vardag för pendlare på Alnö sedan renoveringsarbetet inleddes i slutet av maj.

– Jag hoppade av bussen och började gå istället, det går snabbare, säger Kalif Ali Farah när SVT:s reporter träffar honom.

”Många är irriterade”

John Löfgren, projektledare på Trafikverket förklarar att de är fullt medvetna om problemet som renoveringsarbetet skapar för pendlare, men att de gör sitt yttersta för att arbetet ska bli klart i tid.

– Många är irriterade, men många förstår också att vi gör vad vi kan för att bli klara, säger han. Det går lika mycket trafik över den tvåfiliga Alnöbron som på Sundsvallsbron som har fyra körfält.

Renoveringsarbetet är planerat att pågå fram till sista oktober 2025, med avbrott under vintern då plogning och vinterunderhåll gör det omöjligt att fortsätta arbetet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.