Timråspelarna firar 1-0-målet av Henrik Törnqvist (till höger). Foto: cmore

Matchboll för Timrå i SHL-kvalet

Timrå IK är nu bara en seger från nytt SHL-kontrakt efter 4-1-triumfen hemma mot Oskarshamn på torsdagskvällen.

Matchen inleddes som de föregående fyra, jämnt och böljande. Efter en mållös förstaperiod rivstartade Timrå i mellanakten.

Henrik Törnqvist gjorde 1-0 efter 2.44 och sex minuter senare kunde Filip Hållander styra in 2-0 i numerärt överläge.

Oskarshamn reducerade 14 minuter in i perioden genom Filiph Engsund och det var ställningen i andra periodpausen.

Tvåmålsskyttar

I slutperioden trampade Oskarshamn på gasen för att försöka utjämna men en bit in i perioden lyckades Timrå få tryck på gästerna och efter 13.28 kunde Filip Hållander göra sitt andra mål för 3-1 till hemmalaget.

När Oskarshamn tog ut målvakten i slutet för att fösöka åstadkomma en reducering blev även Henrik Törnqvist tvåmålsskytt nära han kunde sätta 4-1 i tom kasse inför en jublande hemmapublik.

Ny match på lördag

Ställningen i matchserien är nu till 3-2 till Timrå inför mötet i Oskarshamn på lördag där TIK alltså kan avgöra.

En eventuell sjunde och direkt avgörande match spelas i Timrå på måndag.