Mildare dom för man som hotade socialsekreterare

Uppdaterad
Publicerad

Mannen gick bärsärk i kommunhusets entré och hotade en socialsekreterare i dennes hem. Hovrätten tar bort fängelsestraffet.

Det var under hösten 2017 som den 24-årige mannen först vandaliserade entrén till kommunhuset i Örnsköldsvik. Orsaken var att han var missnöjd med sin socialsekreterare. Ett par dagar senare sökte han upp socialsekreteraren i hemmet och beväpnad med en spade slog han sönder fönster på socialsekreterarens hus.

I Ångermanlands tingsrätt dömdes 24-åringen dömdes till tio månaders fängelse och utvisning för misshandel, skadegörelse, grov förgripelse mot tjänsteman och brott mot knivlagen.

Tingsrättsdomen överklagades och Hovrätten i Nedre Norrland friar 24-åringen från misshandeln och påföljden blir skyddstillsyn och behandling inom frivården.

Hovrätten upphäver också tingsrättens beslut om utvisning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.