En silvrig skåpbil parkerad framför ett hus med skadad fönster. Fönstret är trasigt och delar av rullgardinen hänger ned. Huset har en tegelvägg och synliga fönsterluckor, medan en staketsektion syns i förgrunden.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En fönsterruta på den beskjutna fastigheten är krossad, vilket indikerar på att det skjutits in i bostaden. ”Det känns inte så bra”, säger grannen P-O Söderqvist efter det inträffade – se och hör honom i videon. Foto: Tiffany Lind/SVT

Skottlossning i Sundsvall – två gripna för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Tidigt på tisdagsmorgonen greps två personer i Sundsvall, misstänkta för försök till mord efter en skottlossning i bostadsområdet Johannedal. Polisen har beslagtagit ett vapen i samband med gripandet.

På adressen bor en person som varit misstänkt – men friats – för bland annat människorov.

Det var vid ettiden natten mot tisdagen som ett flertal boende i Johannedal kontaktade polisen och berättade om höga knallar som från ett skjutvapen.

– Patrullen som skickades till adressen kunde rapportera om skador på en fastighet. Platsen spärrades av, berättar Johanna Carlefred, befäl vid polisens regionledningscentral.

– Ingen person har skadats, fortsätter hon.

Man och kvinna gripna

Polisen misstänkte tidigt att skadorna på fastigheten orsakats av ett skjutvapen. Inledningsvis inleddes en förundersökning om vapenbrott.

Under morgonen har sedan två personer gripits i centrala Sundsvall, och förhörs just nu av polisen.

Misstankarna gäller försök till mord, medhjälp till försök till mord och grovt vapenbrott. Det bekräftar Linda Englund Sundin, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Västernorrland.

De gripna är en man och en kvinna i 20-årsåldern.

Skjutvapen hittat

Har något skjutvapen hittats?

– Ja, ett skjutvapen beslagtogs i samband med gripandet, säger Anderz Ohlsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

En teknisk brottsplatsundersökning inleddes under tisdagsförmiddagen.

På den aktuella adressen är bland andra en man i 20-årsåldern skriven. Han åtalades för några år sedan tillsammans med fem andra personer i ett mål som bland annat handlade om människorov och synnerligen grov misshandel – men frikändes.

Tre av de övriga åtalade i målet har anknytning till det kriminella Dalennätverket, och har alla tre varit åtalade i två av de stora målen om gängbrottslighet i Sundsvall den senaste tiden.

Hör av dig till vasternorrland@svt.se Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.