Bilden är en delad bild. Den vänstra visar en grå transporter parkerad vid en fastighet, omgiven av gräs och avspärrningar. Den högra visar en person iförd en polisuniform och en namnskylt, stående framför en bakgrund med polismärken.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Josefine Perming Tengqvist, gruppchef för grova brott, berätta vad den tekniska undersökningen hittills visat och hur polisen jobbar med trygghetsarbete i området. Foto: SVT

Polisen om misstänkta mordförsöket i Ljustadalen: ”Har avlossats ett antal skott”

Uppdaterad
Publicerad

En man och en kvinna i 25-årsåldern har anhållits efter skottlossningen som inträffade under måndagsnatten i Ljustadalen i Sundsvall.

Polisen är förtegen och kommenterar inte om händelsen har kopplingar till gängkriminalitet.

Enligt kammaråklagare Maria Lindgren nekar de båda misstänkta till brott.

Personerna kunde gripas i centrala Sundsvall under tisdagsmorgonen och har efter förhör under dagen anhållits. De är på sannolika skäl misstänkta för försök till mord, medhjälp till försök till mord samt grovt vapenbrott.

Vid gripandet kunde polisen beslagta ett skjutvapen och under dagen har tekniska undersökningar gjorts.

Man på adressen kan kopplas till Dalennätverket

På adressen är bland annat en man i 20-årsåldern skriven, som enligt vad SVT erfar kan kopplas till det kriminella Dalennätverket.

– Vi väljer att i det här läget inte kommentera någonting kring de inblandade personerna, säger Josefine Perming Tengqvist.

Polisen bekräftar att flera personer fanns inne i bostaden när den besköts, men ingen kom alltså till skada.

Kammaråklagare Maria Lindgren som leder förundersökningen säger till SVT att de båda anhållna nekar till anklagelserna.

”Isolerad händelse”

Senast på fredag klockan tolv ska de båda misstänkta begäras häktade. Annars släpps de på fri fot.

Av handlingarna i målet framgår det också att två personer – de som fanns i bostaden i Ljustadalen när den besköts – är målsägande i ärendet.

Polisen bedömer i nuläget att det hela är en isolerad händelse. Utredningsarbetet pågår för fullt med bland annat husrannsakningar, förhör och med drönare och hundpatruller. De jobbar även intensivt med att synas i området för att skapa trygghet, i samarbete med Sundsvalls kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.