Mordförsök i centrala Sundsvall – en person skadad

Uppdaterad
Publicerad

En man har hittats skadad i stadsdelen Skönsmon i Sundsvall. Brottsplatsen spärrades av och den skadade personen fördes till sjukhus. Polisen rubricerar ärendet som mordförsök.

Larmet om mordförsöket kom in strax efter klockan åtta på måndagskvällen och flera polispatruller skickades till Skönsmon i Sundsvall där en man hittats skadad.

Mannen, som är i 25-årsåldern, fördes med ambulans till sjukhus och opererades under natten för stickskador, enligt P4 Västernorrland. Tillståndet har bedömts som allvarligt men stabilt.

– Skadorna är tillfogade av annan person och med ett tillhygge. Och där vill jag vara noga med att säga att det inte är ett skjutvapen som har använts, säger Veronica Andersson, sektionschef på utredningssektionen i Västernorrland.

Initialt rubriceras händelsen som försök till mord. Polisen har ännu ingen misstänkt men tror att det kan röra sig om en intern uppgörelse inom kriminella kretsar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.