Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör vd Jerry Larsson berätta vad som hände innan grundstötningen och när han räknar med att båten kan tas i trafik igen. Foto: Örjan Leek/Profilbild

MS Ådalen III gick på grund – vd Jerry Larsson berättar hur det gick till

Uppdaterad
Publicerad

MS Ådalen III gick på grund på torsdagskvällen. Nu berättar Jerry Larsson, vd och redare på fartyget hur det gick till och vilka skador som turbåten fick.

– Vänstersvängen var inte lika kraftfull som jag hade hoppats på, säger Jerry Larsson.

Under torsdagskvällen gick MS Ådalen III på grund. Jerry Larsson som är vd och redare på båten berättar att båten skulle igenom ett sund, där det var både smalt och grunt. Där höll de för mycket till höger och båten gick på grund.

– Nån sten eller någonting var det där, vad exakt det var vet vi inte, säger Jerry Larsson.

Hål i skrovet

Det blev ett hål i skrovet längst bak på båten som gjorde att den tog in vatten. Jerry Larsson berättar att dykare var på plats under torsdagskvällen och enligt bilder ser inte skadorna så allvarliga ut. Nu ska båten torrsättas och en riktig undersökning av skadan göras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.