Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen sätter upp allt fler övervakningskameror i Västernorrland. I videon berättar Christian Hald var de nya kamerorna ska placeras. Foto: Peter Nässén/SVT

Polisen sätter upp fler övervakningskameror – nu även i Ångermanland

Uppdaterad
Publicerad

I Sundsvallsområdet finns polisens bevakningskameror uppsatta på flera olika håll.

Nu har även Härnösand och Kramfors fått fasta kameror – och snart är det Örnsköldsviks tur.

Christian Hald är ansvarig för polisens kameror i Västernorrland. Intervjun med SVT Västernorrland görs under en av kamerorna i centrala Sundsvall – och de kommer att bli en allt vanligare syn även i Ångermanland.

– Det finns ju en tydlig signal från våra politiker att polisen ska utöka kamerabevakningen och vi har fått särskilda pengar för det, säger Christian Hald.

I Sundsvall finns sedan tidigare kameror i bostadsområdena Nacksta, Skönsberg och Centrum och snart även i Bredsand. Och fler ska det bli.

Övervakningen ökar

Christian Hald säger att han bara möter positiva reaktioner, att folk känner sig tryggare, men att polisen hanterar kamerorna med försiktighet.

– Vi har ju inte tid att sitta och titta på alla kameror hela tiden, vi tittar bara när det hänt någonting och vi behöver kontrollera vad som hänt, säger han.

I videon hör du Christian Hald berätta varför polisen använder kamerorna och var det närmast ska sättas upp nya.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.