Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lovskoleleverna Axel Rönnqvist och Hampus Larsson uppskattar resurssalen på Arenaskolan. Hör dem berätta mer i videon. Foto: Shanker Prem

Resurssal hjälper elever på Arenaskolan i Timrå: ”Känner mig lyckad”

Uppdaterad
Publicerad

Mindre klasser, extra hjälp och höjda betyg. Det har resurssalen på Arenaskolan i Timrå hjälp till med.

– Behöver man hjälp så får man det här, säger Alexander Hasselmark, lärare på Arenaskolan.

På högstadiet Arenaskolan i Timrå jobbar man med olika hjälpmedel i form av resurssalar, resurs i klass och två särskilda undervisningsgrupper. Rektor Anneli Granö Sörell berättar att man ser resultat av detta.

– I år blev 87 procent av eleverna behöriga i årskurs nio till ett nationellt program, det är en bra siffra som vi känner oss glada och nöjda med, men vi kommer fortsätta kämpa på, säger hon.

”Hörnan och Bryggan”

Det finns två särskilda undervisningsgrupper på skolan som heter Hörnan och Bryggan. De är till för elever som har svårt att vara i en större klass. Den ena för elever med NPF-diagnoser, och den andra för elever som har varit hemma under en längre tid och som personalen försöker ”brygga” tillbaka till skolan.

– Vi har exempel på elever som har lyckats bli behöriga och man känner att man faktiskt lyckas och kan, ur ett livsperspektiv är det jätteviktigt, säger Sörell.

SVT:s reportrar träffade några elever under sommarens lovskola som är till för årskurs 7-9 när man riskerar att inte klara kunskapskraven. Hör dem berätta om sina erfarenheter av resurssalen i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.