Salusands camping. Som den såg ut för tre år sedan och hur den ser ut i dag.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tre år sedan var Salusands Camping norr om Örnsköldsvik helt fallfärdigt, på grund av tvister och bråk om ägande. Nu har de nya ägarna rustat upp strandremsan. Foto: Hans Lindblom

Salusand har återuppstått – fallfärdigt för tre år sedan

Uppdaterad
Publicerad

Försummat, förfallet och misskött. Så såg det ut i Salusand för bara några år sedan. Nu har den nya ägaren Caroline Kempe satsat en okänd summa på att renovera campingen. Mycket är klart men det kommer mer, lovar duon bakom satsningen.

För tre år sedan besökte SVT Västernorrland Salusand norr om Örnsköldsvik. Då hade anläggningen förfallit i tre år och gav ett tragiskt intryck.

Inga toaletter

Trots det och trots att det inte ens fanns toaletter var platsen välbesökt. Det är ändå en unik kuststräcka med långgrund sandstrand perfekt för både barn och surfare. Vågorna som bildas utanför är välkända i de kretsarna.

Såg potentialen

Och det var det som Caroline Kempe och Erik Silverkraft såg när de besökte den förfallna campingen samma år.

– Vi såg potentialen i platsen, säger de och tre år senare är Salusand förvandlad igen.

Uppfräschning

Det som var förfallet är rivet och nya byggnader har byggts. Det som var igenvuxet och nedskräpats har nu fräschats upp.

– Reaktionerna från människor som varit här har varit det som överraskat mest. Att platsen betyder så mycket för så många människor gör att det känns extra roligt att göra något åt den, säger Caroline Kempe.

Se i klippet på stranden som är en av Norrlands längsta och vackraste.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.