Montage med porträtt på Annica i blå t-shirt som ler och tittar åt sidan. Till höger en bild från gårdagskvällen när hon gick på lina högt över Sundsvalls torg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Inte ens träpatronerna kom på idén att spänna en lina över Stora torget och låta någon gå på den – se hur det såg ut när Annica Lundqvist gjorde detta i klippet. Foto: SVT

Se när Annica går på lina över torget i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

400-årsfirandets mest spektakulära inslag var nog när Annica Lundqvist dansade på lina mellan två av de torn som omgärdar Stora torget.

– Det gick bra men vinden var utmanande, säger hon under söndagen.

Slarvigt säger denne reporter ”lindansös” men det handlar faktiskt om en sport. Annica Lundqvist har hållit på i sju år och var bland annat inblandad när en lina sträcktes över Lapporten i Norrbotten för några år sedan.

Glöm ”lindans”

– Det är en sport som kallas slack lining och high lining när det är högt, berättar hon.

Att gå över Stora torget i Sundsvall ser väldigt utmanande ut men det är inte farligt berättar Adrien Montcoudiol som också är slackline/highline artist men projektledare för Annicas promenad i Sundsvall.

Sport men inte farlig

– Absolut inte farligt. Jag tror det är farligare att cykla faktiskt. Vi jobbar alltid med dubbla system så skulle någonting hända så finns det en till lina som fångar upp, berättar Adrien Montcoudiol.

I klippet berättar Annica Lundqvist om utmaningen i den ganska byiga och tidvis ganska kraftfulla vind som härjade över centrala Sundsvall på lördagskvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.