Personal hos travtränare Daniel Wäjersten jublar när Borups Victory vinner Hugo Åbergs Memorial på Jägersro 2024

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ta del av spänningen och den stora glädjen hos stallpersonalen hos Daniel Wäjersten när stallets stora stjärna Borups Victory spurtar hem storloppet Hugo Åbergs på Jägersro. Borups är hästen längst ut i banan och ligger långt bak när upploppet börjar. Foto: Ebba Karbelius

Se stallpersonalen jobba in stjärnhästen Borups Victory på upploppet i Hugo Åbergs Memorial

Uppdaterad
Publicerad

När stallets stjärna Borups Victory, chefen Daniel Wäjersten och skötare Moa Bylund skulle försöka vinna prestigeloppet Hugo Åbergs Memorial på Jägersro i Malmö samlades kollegorna för att heja på distans hemma på gården utanför Sundsvall.

Det var ett tiotal personer som slog sig ner vid matbordet i ett av husen på Wäjerstens gård i Kovland på tisdagskvällen. Fokuset var inte så mycket på maten som på tv:n på kortsidan.

Skulle teamet ha lyckats hålla formen efter den mersmakande andraplatsen i Elitloppet på Solvalla i maj? Strax efter klockan 21 rullade startbilen.

Spännande ända till mållinjen

Borup fick en plats i mitten av fältet. Det gick fort där framme och frågan var om hästen skulle räcka?

Efter sista sväng gav Daniel Wäjersten körorder till hästen. Det såg långt ut fram till täten, men Borup dansade undan på upploppet. Trots det hårda motståndet.

Hur bra är egentligen Borups Victory?

Den sexårige hingsten har hitills i år sprungit in 6,4 miljoner kronor till sina ägare. Bland dem märks tidigare hockeyproffsen Mats Sundin och Ulf Dahlén.

Han har nu vunnit fem av åtta lopp i år. Bland annat storloppen Seinäjoki Race i april, Kymi Grand Prix i juni och nu Hugo Åbergs. Den 24 augusti har hemmapubliken chans att se ekipaget på Sundsvall Open Trot.

– Han är väldigt intelligent, berömmer Daniel Wäjersten den svarte springaren som enligt sin skötare Moa också ”gör allt rätt”.

I videon ser du kollegorna i stallet pendla mellan hopp och förtvivlan under upploppet på Hugo Åbergs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.