Kvinna utpressade män – arrangerad bild där en person tittar på kvinnans meddelanden på en telefon

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kronofogden, polisanmälan och kontakta målsägandes föräldrar – det är några av de hot som kvinnan använt för att pressa männen på mer pengar. I klippet ser du några av de konversationer kvinnan haft med männen. Foto: Julija Sidner/SVT

Sexutpressade män på en halv miljon – nu åtalas kvinna från Ångermanland

Uppdaterad
Publicerad

SVT har tidigare berättat om fallet med Ångermanlandskvinnan som under tre års tid misstänks ha utpressat eller försökt att utpressa tolv personer på pengar.

Kvinnan som är i 30-års åldern har sålt bilder och videos med pornografiskt innehåll till männen, för att sedan begära ytterligare summor pengar – nu åtalas hon.

Totalt handlar det om en halv miljon kronor under tre års tid från 12 stycken målsägande – elva män och en kvinna.

I förundersökningsprotokollet går det att läsa de många konversationer i olika appar mellan männen och den misstänkta kvinnan. Det handlar bland annat om hot om att kontakta målsägandes föräldrar och att hon ska berätta för deras familjer att de har köpt sex, vilket hon i förhör förklarar att hon syftar till videos och bilder.

Se hur hon gått till väga i videon.

Nekar till brott

Kvinnan hävdar att männen har skapat en prenumerationstjänst som hon i förhör menar är via Snapchat och därmed har gått med på ett avtal rörande betalning. Bland annat menar hon att pengarna i vissa fall ska betalas när man avslutar prenumerationen, vilket är vad männen har swishat.

Hon nekar till brott, men hennes försvarare har i förhör berättat att kvinnan uppgett för honom hon känt sig desperat utifrån sin livssituation och att det hon har gjort inte är rätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.