Sjukvårdspartiet om (S) åtgärdspaket: ”Brist på trovärdighet”

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraternas förslag för kortare väntetider och ökad tillgänglighet till vård är för lite och för sent menar Sjukvårdspartiets Robert Thunfors.

– I sak är det många bra förslag, förslag som vi i Sjukvårdspartiet också har drivit men då har Socialdemokraterna röstat nej.

Vägen till en bättre fungerande sjukvård är, enligt Sjukvårdspartiet, kraftigt höjda löner. 250 miljoner kronor vill partiet tillföra till personalkostnader och samtidigt skära ner på bland annat administrationen i regionen. Socialdemokraternas åtta punkter till en bättre vård menar Thunfors innehåller förslag som Sjukvårdspartiet redan lyft men som Socialdemokraterna röstat ner.

– Socialdemokraternas förslag är positivt men det finns många frågetecken. Varför har man inte gjort något tidigare, varför har man röstat ner våra förslag som är ganska lika och hur ska de finansiera de här förslagen, undrar Robert Thunfors.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2022

Mer i ämnet