Elever på Ytterlännesskolan i Bollstabruk. Ikväll avgörs ödet för deras skola. Kommunen vill helst lägga ner skolan. Dålig kommunekonomi och för få barn anges som skäl.

Skolframtid avgörs ikväll

Uppdaterad
Publicerad

I kväll avgörs framtiden för två av skolorna i Kramfors kommun. Minskat antal barn och dålig kommunal ekonomi ligger bakom förslaget att lägga ner skolorna.

Det blir Kramfors kommunfullmäktige som ikväll ska besluta i den hett omdebatterade frågan. Skolorna som berörs är Ytterlännes skola i Bollstabruk och Grämestaskolan i Lunde.  Själva mötet kommer hållas i Ådalsskolans aula med start klockan 17. 

Starka protester

Från kommunens sida har man motiverat förslagen med en ansträngd kommunal ekonomi och pekat på det faktum att antalet barn minskar.

Skolnedläggningar i Kramfors

Förslagen har mött starka protester från så väl föräldrar som elever i Bollstabruk och Lunde.

Möten med föräldrar och ortsbor

Under vintern och våren har flera samrådsmöten hållits där ortsbor varit inbjudna, men nu det alltså dags för avgörandet i den heta skolfrågan i Kramfors.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skolnedläggningar i Kramfors

Mer i ämnet