Montage med bild på reporter Tiffany Lind i ljust medellångt hår och mikrofon och till höger en bild på en civil polis i flanellskjorta och orange mössa vid en stor pikébuss.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör reporter Tiffany Lind berätta om tillslaget och se bilder från polisinsatsen i klippet ovan. Foto: Stina Ahlinder/SVT, Gobiten

Stort polistillslag i Ljustadalen – två män i 25-årsåldern misstänkta för grovt narkotikabrott

Uppdaterad
Publicerad

Polisen slog till på en adress i Ljustadalen på torsdagskvällen. Flera boende ska ha sett polisen bära ut grejer från lägenheten och enligt uppgifter till SVT ska flera kilon misstänkt narkotika tagits i beslag.

Polisinsatsen skedde vid ett flerfamiljshus i Ljustadalen i Sundsvall sent under torsdagskvällen. Polis och åklagare är förtegen om ärendet, men enligt uppgifter till SVT rör det sig om ”åtskilliga kilon misstänkt narkotika i pulverform”.

Polisen sågs bära ut flera påsar från bostaden vid 22-tiden på torsdagen.

Två män misstänks

Två män i 25-årsåldern anhölls efter tillslaget och sitter nu häktade, misstänkta för grovt narkotikabrott. Den ena mannen erkänner brott, medan den andra förnekar.

”Det finns i nuläget ingen information att lämna om ärendet”, skriver åklagare Katarina Becker till SVT under måndagen.

Sedan tidigare är två tonåringar från Hälsingland misstänkta för grovt narkotikabrott i samma ärende. De greps i slutet av augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.