Idrottsparken i sundsvall

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kramkalas på Idrottsparken när SDFF skrev under ett samverkansavtal med Sundsvalls kommun. Men kommunen ställer krav på klubben – om det i klippet Foto: Pierre Ragnehag

Sundsvalls kommun stöttar damfotbollen – två miljoner till SDFF: ”Ger oss en möjlighet att planera”

Uppdaterad
Publicerad

Enligt uppgörelsen ska det nya avtalet gälla över två och halvt år och ge klubben två miljoner kronor.

– Det betyder jättemycket för oss. Tidigare har vi tvingats förhandla om avtal varje år, säger en nöjd Mikael Torstensson, ordförande i Sundsvalls Damfotbollsförening.

Nu hoppas Torstensson att klubben kan förstärka på ledarsidan.
– Vi har ju idag en väldigt tunn organisation och knappt några anställda, säger han.

”Driver mot kommunens inriktingsmål”

Sponsring, tänker ni, men så enkelt är det inte enligt kommunens beskrivning av saken:

”....det här är ett av flera strategiska samarbeten som skapar ömsesidig nytta där Sundsvalls kommunkoncern satsar resurser med syfte att driva mot kommunens inriktningsmål i kommunens mål- och resursplan...”

Bra – tycker GIF Sundsvall

Dagens nyhet gör även GIF Sundsvall nöjda:
– Det är jättebra, säger Stefan Söderlund, ordförande i klubben till SVT. Det gör det lättare med en återförening, menar han.

Till årsmötet i mars nästa år ska GIF:s styrelse åter lägga fram ett förslag om ett samarbete med SDFF. Frågan har dragits i långbänk i föreningen, och senast röstades ett liknande förslag ned av medlemmarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.