Terapeuten kräver upprättelse

Uppdaterad
Publicerad

Missbruksterapeuten misstänktes för sexuellt utnyttjande av klienter. Trots att han friades i hovrätten förlorade han jobbet.

Det var 2013 som terapeuten friades i av en enig hovrätt efter att  dömts för sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning, i Ångermanlands tingsrätt.

Men redan innan rättsprocessen var över, uppmanades terapeuten sluta sin anställning på egen begäran, vilket han också gjorde.

Sexterapeuten

I en skrivelse till kommunen kräver nu terapeuten, via sin advokat Pelle Svensson, ett möte för att få tillstånd någon form av upprättelse.

Pelle Svensson anser att kommunen mer eller mindre tvingade terapeuten att sluta och därmed gjort sig skyldig till brott mot avtalslagen.

– Det finns mycket att kritisera i kommunens agerande i det här fallet. Ansvarig arbetsgivare kan inte teckna avtal med en person i dåligt psykiskt skick, på den punkten är avtalslagen tydlig. säger han.

Terapeuten var sjukskriven på grund av utbrändhet när han skrev under avtalet med kommunen.

Örnsköldsviks kommun har ännu inte svarat på skrivelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sexterapeuten

Mer i ämnet