”Jag kan inte annat än att beklaga”, säger Leila Fogelholm, presstalesperson på SJ. Foto: Rolf Lunneborg

Thérése Juels dotter med familj blev lämnad på perrongen i Ånge: ”Bara att vända hem”

Uppdaterad
Publicerad

Den nedrivna elledningen i Gällö i Bräcke kommun har orsakat kaos i tågtrafiken under helgen. Flera personer blev under lördagskvällen strandade i Ånge när södergående tågs avgång hastigt tidigarelagts och lämnade snopna resenärer kvar på perrongen.

På lördagen skjutsade Thérése Juel dotter med familj till Ånge station. Med det pågående störningarna i tågtrafiken ringde svärsonen flera gånger till SJ för att bekräfta avgångstiden.

SJ bekräftade att den ursprungliga avgångstiden 18:24 hade blivit framflyttad till 20:14 på grund av att anslutningsbussar från bland annat Östersund skulle hinna fram.

Med drygt en timme till godo känns läget under kontroll berättar Thérése Juel. 

– Vi kommer dit när klockan börjar närma sig 19:20. Då får min svärson en notis i sin app att avgångstiden ändrats till 19:18. Så när vi rullar in på stationen ser vi tåget lämna perrongen.

Flera resenärer drabbade

Men det var inte bara de som missade tåget, enligt Thérése Juel.

– Alla som åkt anslutningsbuss från Östersund utgick efter tiden 20:14. En del var hungriga, så några satte på sina väskor på tåget och gick bort till affären för att handla något – bara för att se tåget rulla iväg en timme tidigare med deras bagage.

SJ bekräftar den hastigt ändrade avgångstiden.

– Det är inte bra och jag kan inte annat än att beklaga. Vi ska såklart undersöka vidare vad som har inträffat, säger Leila Fogelholm, presskommunikatör SJ, som tillägger:

– Jag vill uppmana alla drabbade att skicka in eventuella kostnader som tillkommit av detta, säger hon.

Efter den missade avgången har Thérése Juels dotter med familj nu blivit ombokade till en avgång på söndageftermiddag.

– Det kommer en taxi som hämtar dem här i Svenstavik, så jag slipper köra, säger en smått lättad Thérése Juel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.