Under onsdagskvällen larmades räddningstjänst till E4 till Högsnäsbacken, mellan Timrå och Härnösand, med anledning av en trafikolycka. Foto: SVT

Flera olyckor i Västernorrland under onsdagen – räddningstjänsten uppmanar till försiktighet

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit stökigt i trafiken under onsdagen och räddningstjänst har larmats till flera trafikolyckor.

– Var försiktig när du kör, säger Jörgen Eriksson, vakthavande befäl vid räddningstjänsten.

Under onsdagskvällen larmades räddningstjänst ut till E4 mellan Timrå och Härnösand med anledning av en ny olycka.

Under onsdagskvällen skedde en singelolycka på E4 i Högsnäsbacken, mellan Timrå och Härnösand. Det ska vara en lastbil inblandad, där hytten ligger i diket och släpet i sin tur ligger över vägbanan. Räddningstjänst. polis och ambulans finns på platsen.

Men det är inte den enda olyckan. Bland annat larmades räddningstjänsten under onsdagsmorgonen till E4 i Timrå där det skedde en trafikolycka med flera bilar.

Därefter har det varit flera olyckor, bland annat på E4 i höjd med Kramfors. Det ska ha handlat om en singelolycka där en bil kört in i räcket.

– Det är fortfarande stor påverkan på trafiken, man försöker leda om den, säger Eva Leppäaho Mallon, som är RLC-befäl på polisen, vid 23-tiden.

Det är i nuläget oklart om någon har kommit till skada.

”Oerhört halt”

Tidigare under onsdagen uppmanade räddningstjänstens vakthavande befäl Jörgen Eriksson till försiktighet om man ska ge sig ut i trafiken.

– På de platser som räddningstjänsten varit på verkar det ha varit oerhört halt, och det verkar vara främst i Västernorrland.

Enligt Trafikverkets hemsida är det besvärligt väglag längs E4 från Härnösand upp till Docksta. Det är även besvärligt väglag på väg 90 mellan Ramsjö och Nyland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.