En delad bild. En förskola i Kramfors och en man med svart jacka.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det känns som ett hån”. Pappan Christoffer är upprörd över att tre förskolor riskerar att läggas ned i Kramfors. Foto: Hans Lindblom/SVT

Upprörda föräldrar protesterar mot nedläggning av förskolor i Kramfors

Uppdaterad
Publicerad

Det föds färre barn i Kramfors kommun som samtidigt behöver minska sina kostnader. Enligt ett förslag ska därför tre förskolor läggas ned.

– Vi hittar inget stöd för nedläggningarna och det har gått för fort, säger föräldrarna som begärt ett möte med ansvariga politiker.

Åtta föräldrar hade bett om ett ”informellt möte” med kommunstyrelsens ordförande Malin Svanholm (S) och bildningsnämndens ordförande Thomas Näsholm (S).

Men då även media inbjudits blev mötet knappast informellt, mer en genomgång i hur politiska beslut fattas.

”Bra med engagemang”

– Det är bra med engagemang. Det är bra att man kräver litet av oss och det är deras fulla rätt, säger Thomas Näsholm (S) efter mötet.

– Varken vi eller pedagogerna har fått någon förvarning och vi hittar inget stöd i handlingarna för att det här är ett bra beslut, säger Christoffer Sävenskog som har en son på 2 år på Brunne förskola.

Beslut 23 oktober

Men det blev inga klara besked då de handlingar som presenteras dels ska kompletteras och dels diskuteras vidare under onsdagen. Det fullständiga förslaget offentliggörs den 16 oktober och beslut i frågan fattas vid ett extra sammanträde den 23 oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.