Thom Svensson serverar blåbärskaka.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Thom Svensson från Husum blev lurad av internetbedragare – nu har han vunnit en viktig delseger och slipper kostnader på 170 000 kronor. Foto: Hans Lindblom/SVT

Viktig delseger för bedragne Thom Svensson i Husum

Uppdaterad
Publicerad

För tre månader sedan var Thom Svensson i Husum deprimerad. Han hade skulder på hundratusentals kronor – alla hans besparingar – som bedragare lurat till sig via internet.

Nu har han fått rätt i två instanser. Han slipper betala runt 170 000 kronor och kan börja titta framåt igen.

Det är två kreditkortsskulder som nu kommit till förlikning i Ångermanlands tingsrätt. Totalt handlar det om runt 170 000 kronor som nu stryks.

Thom Svensson slipper även betala rättegångskostnaderna på 34 000 kronor i målet mot OKQ8 och 86 000 kronor i målet mot Ikanobanken.

Bedragarna

Hoppet ökar

Men ännu återstår en del jobb för advokat Magnus Nyström som företräder Thom. Enligt Nyström återstår att driva de mål som gäller Thoms besparingar där bedragarna tömt hans konton. Det gäller runt 100 000 på SE-banken, 47 000 kronor på Handelsbanken och 60 000 kronor på Skandia.

Press på bankerna

– Jag hade ju inte så stora förhoppningar tidigare men i och med de här domarna så kanske det sätter press på bankerna, säger Thom Svensson.

I morgon tisdag kommer riksdagsledamoten Anna-Belle Strömberg (S) från Örnsköldsvik att ta upp bankbedrägerierna i en interpellation i riksdagen.

I klippet berättar Thom om hur han känner sig idag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bedragarna

Mer i ämnet