En långtrailer transporterar en vindturbindel längs en väg, omgiven av träd och kraftledningar. Solen skiner och vädret ser klart ut.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Transporten står nu på sidan om vägen, en bit ifrån korsningen Timmervägen/väg 86 där den först uppgavs ha fått problem. Se bilderna i videon. Foto: Anna Beijron/SVT

Vindkrafttransport fast i Bergsåker i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mot torsdagen havererade en vindkraftstransport i Bergsåker i Sundsvall. Enligt prognosen kan trafiken påverkas i båda riktningarna under hela dagen.

Transporten ska ha fått problem under natten i rondellen där väg 86 och Timmervägen möts i Bergsåker. Först fick trafiken dirigeras om men under morgonen har man lyckats flytta ekipaget.

Vindkraftstransporten står nu på sidan på Timmervägen i sydlig riktning, en bit ifrån rondellen.

Varför står transporten kvar?

Enligt Trafikverkets trafikinformation står transporten kvar i väntan på reparation och det var till en början vid haveriet begränsad framkomlighet i båda riktningarna.

Under torsdagsmorgonen gick det däremot att passera utan problem.

Se bilderna från platsen i videon. Längden på transporten kan vara en utmaning i rondeller.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.