Vittnets bild visar hur tre mörkklädda män springande lämnar brottsplatsen i Korsta efter dödsskjutningen i december 2020. Men ännu har ingen dömts för mordet. Foto: Ur polisens förundersökning

Ytterligare en person häktad för mordet i Korsta

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern bosatt i Sundsvall häktades sent på fredagseftermiddagen mot sitt nekande som på sannolika skäl misstänkt för delaktighet i dödsskjutningen i Korsta i Sundsvall före jul.

Därmed är nu två jämnåriga män häktade misstänkta för mordet.

Den senast häktade mannen anhölls i tisdags i sin frånvaro och greps i onsdags morse. Då var han skäligen misstänkt, den svagare misstankegraden.

När han stod inför häktningsdomaren på fredagen hade misstankarna mot honom graderats upp, och nu handlar det om sannolika skäl – vilket indikerar att bevisläget mot honom stärkts.

Dödsskjutning i Korsta

Häktningsskälet är kollusionsfara, det vill säga att han på fri fot kan förstöra bevis eller försvåra utredningen på annat sätt. Det beslutades också om restriktioner för honom under häktningstiden.

Kända hos rättsväsendet

Kammaråklagare Lo Jonsson som leder förundersökningen har bekräftat för SVT att de båda häktade männen känner varandra sedan tidigare, och att båda också är kända hos polis och åklagare.

Boende i Korstaområdet har vittnat om att minst sex skott avfyrades då offret, en man i 35-årsåldern, sköts ihjäl kallblodigt på nära håll i en lekpark intill en förskola i bostadsområdet. Tre män har också fotograferats när de springande lämnade brottsplatsen.

Polisens sökande efter fler misstänkta i ärendet fortsätter alltså.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning i Korsta

Mer i ämnet