Kriminalvårdschefen Pernilla Vikström.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet svarar kriminalvårdschefen Pernilla Vikström på tre frågor om myndighetens storsatsning i Västerås. Foto: Fredrik Gustafsson/SVT

200 nya jobb väntas när Kriminalvården storsatsar på jättehäkte i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Inom fyra år ska ett av Sveriges största häkten ligga i Västerås. I alla fall om Kriminalvården får som de vill.

Kriminalvården har tagit fram ett förslag, ett så kallat reviderat inriktningsbeslut, om att de på egen hand ska bygga och finansiera ett nytt häkte i Västerås. Det efter att polisen dragit sig ur projektet.

Byggnaden, som till en början skulle bli ett polishus med ett tillhörande häkte, ska nu bli i huvudsak ett häkte med upp till 200 intagna.

Centrum för kriminalvårdare

Byggnaden som kallas kriminalvårdshus ska också husera frivården Mälardalens verksamhet, nationella transportenheten samt ha plats för utbildning av Kriminalvårdens anställda.

– Genom att ha allt under samma tak räknar vi med att vi kommer att kunna nyttja synergieffekter både personal- och lokalmässigt, säger kriminalvårdschefen Pernilla Vikström, och fortsätter:

I klippet berättar kriminalvårdschefen Pernilla Vikström om myndighetens storsatsning i Västerås.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.