Rättegångspoddens Nils Bergman gräver i en berättelse om svek, girighet och slutligen ond bråd död. Hör honom berätta om dokumentärserien Arbogafallet. Foto: Martin Mörk

Hör Nils Bergman berätta om dokumentärserien

Uppdaterad
Publicerad

På söndag visas SVT:s dokumentärserie om det så kallade Arbogafallet och den nu livstidsdömde Johanna Möller. – En historia om sex, hat och kärlek, svek och pengar, säger Nils Bergman, reportern bakom serien.

Den 3 augusti 2016 inkommer ett larmsamtal till SOS Alarm. Uppringaren är en svårt skadad kvinna och när polisen anländer till parets sommarstuga påträffas även hennes 68-årige make död på platsen.

Mordet och mordförsöket blir ett av de mest bevakade brottsfallen i modern svensk historia och i centrum står parets dotter Johanna Möller.

Nils Bergman, som står bakom ”Rättegångspodden”, var en av dem som tidigt började följa fallet. Han är också reportern bakom SVT:s programserie Arbogafallet. På torsdagen gästade han Morgonstudion i SVT.

Serien om Johanna Möller och hur hon blev en del av den svenska kriminalhistorien har premiär i SVT1 söndagen den 16 september. Alla sex avsnitt släpps också på SVT play natten till söndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.