Det var efter att barnen gått runt och frågat om bus eller godis i området Lillhamra i Västerås som man upptäckte metalldelar som stoppats in i Halloweengodiset. Foto: Google earth

Barn fick Halloweengodis med skruvar och ståltråd intryckt

Uppdaterad
Publicerad

Under helgen gick barn i stadsdelen Lillhamra i Västerås ”bus eller godis” till flera bostäder. När barnen senare åt av godiset ska man ha upptäckt både ståltråd samt skruvar nedtryckta i godisbitar.

Föräldrar till barnen slog larm till polisen som nu har inlett en brottsutredning med rubriceringen framkallande av fara för annan.

– Det är en grupp på sju barn i tioårsåldern som har gått bus eller godis. Två av barnen har hittat saker i godiset som inte ska vara där. Det handlar om ståltråd, skruv och även häftstift, säger Roland Komaromi, polisens presstalesperson i region mitt.

Polisen vill nu att allmänheten är lite extra uppmärksam när barn går ”bus eller godis”.

– Tack och lov har inget av barnen skadats till följd av det här. De har varit kvicktänkta och spottat ut grejerna, säger Roland Komaromi.

I nuläget finns ingen misstänkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.