Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Stefan Persson, kommunpolis och Thomas Hoffmann, säkerhetschef i Köping, har kontakt varje dag och tänker få slut på oroligheterna i kommunen. Foto: Hanna Eklund

Bränder och misstänkt droghandel i Köping – nu går myndigheterna in för att sätta stopp

Uppdaterad
Publicerad

Efter den senaste tidens händelser i Köping och Kolsva meddelar nu kommun och polis att de i en gemensam satsning kommer att öka närvaron och försöka att minska den otrygghet många kommuninvånare har gett uttryck för.

De senaste veckorna har det brunnit ett flertal gånger på olika platser i Köping och Kolsva. Samtidigt har kommunen fått in allt fler rapporter om misstänkta händelser i småbåtshamnen.

– Båtägare har hört av sig om folk som inte ska vara där, det ska ha skett stölder och något vi misstänker är droghandel, säger Thomas Hoffman, säkerhetschef på Köpings kommun.

Tar krafttag

Nu har kommunen och polisen tillsammans beslutat ta krafttag, genom att intensifiera arbetet, såväl operativt som förebyggande. Bland annat genom att hyra in externa väktare och ha polis på plats i Kolsva, där även räddningstjänsten ronderar.

– Det finns också möjlighet för kommuninvånarna att rapportera in misstänkta händelser på vår hemsida och det är jätteviktigt i vårt arbete, vi behöver all hjälp vi kan få, säger Thomas Hoffmann.

Finns det något samband mellan händelserna i hamnen och bränderna?

– Nej, det tror vi inte, men båda skapar stor otrygghet just nu och är viktiga att jobba extra med, säger Stefan Persson, som är kommunpolis i området.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.