• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

700 badgäster tvingades ut framför entrén när Kokpunkten utrymdes. Foto: Christoffer Söderman/SVT

Brandlarm på Kokpunkten i Västerås – 700 badgäster tvingades utrymma

Uppdaterad
Publicerad

Omkring 700 badgäster tvingades ut på gatan när hela byggnaden utrymdes efter ett brandlarm på actionbadet Kokpunkten i Västerås.
– Vi blev tvungna att utrymma alla och vi har ganska fullbokat i dag, säger Karl Danielsson som jobbar i receptionen.

Det var strax innan 14 på onsdagen som brandlarmet började ringa. Byggnaden utrymdes och räddningstjänsten kallades till platsen.

Brandmännen undersökte lokalerna med värmekamera, så att det inte skulle brinna inne i väggarna. Sedan kollades den centralapparat som visar vilket larm som reagerat och räddningstjänsten kunde konstatera att det rörde sig om ett falskt larm.

– Det var tvärlugnt, säger Josef Gustafsson, ledningsoperatör på Räddningscentral Mitt.

Larm på grund av ånga

Han menar att larmet troligen berodde på att en bastudörr stått öppen för länge eller att personalen spolat golvet på ett sådant sätt att larmet löstes ut.

Så snart räddningstjänsten lämnat lugnande besked kunde badgästerna gå tillbaka in igen, även om det krävde en del logistik att få alla 700 gäster på plats.

– Nu kör vi som vanligt, säger Karl Danielsson, som menar att att det är ovanligt med brandlarm på Kokpunkten.

– Jag har jobbat här i 3-4 månader och det är första gången det händer, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.