Cyklist har livshotande skador efter kollision med bil i Fagersta – polis utreder

Uppdaterad
Publicerad

En man i 60-års åldern behandlas på sjukhus med livshotande skador efter att han krockat på cykel med en personbil på torsdagsmorgonen.

Olyckan inträffade vid niotiden. Bilisten ska ha gjort en sväng och i samband med det ha kört på cyklisten. Därifrån ska mannen ha hamnat under bilen.

– Jag kan bara konstatera att personbilen ska göra en sväng och det man utreder är ifall det kan vara så att bilföraren då inte uppmärksammat cyklisten. Det är vad man spekulerar i, säger Mikael Hedström, polisens presstalesperson.

Svårt skadad

I nuläget finns det ingen misstänkt för något brott. Polisen utreder i fall det kan röra sig om ett fall av vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.
Enligt en patientskaderapport från region Västmanland ska mannen ha transporterats till ett annat sjukhus för vård av livshotande skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.