Föraren av veteranbilen, en man i 40-årsåldern hemmahörande i Degerfors , dog. Såväl hans fru som son skadades allvarligt i krocken. Foto: Ur polisens förundersökning

Efter dödsolyckan på E18: Åklagaren vill se hårdare straff och utvisning

Uppdaterad
Publicerad

Kammaråklagare Carl-Johan Norström överklagar tingsrättens dom mot skåpbilsföraren som orsakade dödolyckan på E18 i juli.

Den 39-årige mannen dömdes till fängelse i tre och ett halvt år efter dödsolyckan på E18 i somras, då han berusad krockade med en familj på väg till Summer Meet i Västerås.

Västmanlands tingsrätt dömde mannen för grovt vållande till annans död, grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik och fyra fall av grovt vållande till kroppsskada.

Dödsolyckan på E18 i juli 2024

Åklagaren överklagar alltså nu till hovrätten. Han vill se ett längre straff ”med hänsyn till de synnerligen allvarliga personskadorna, kränkningarna och farorna som gärningarna inneburit”, skriver Carl-Johan Norström i överklagan. Han vill också att 39-åringen utvisas.

Skåpbilsförare döms till fängelse – kammaråklagaren: ”Väntat”

En förstörd veteranbil. Till höger kammaråklagare Carl-Johan Norström

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Förstår att allmänheten tycker straffet är lågt”. Hör kammaråklagare Carl-Johan Norström om fängelsestraffet direkt efter tingsrättens dom. Foto: Ur polisens förundersökning & Christoffer Söderman/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsolyckan på E18 i juli 2024

Mer i ämnet