Enligt länsstyrelsen Västmanland händer det något angrepp med varg inblandad årligen. Men inte tillräckligt för att en skyddsjakt ska beordras. Foto: TT

Efter onsdagens angrepp – inga fler vargtecken i Kolsva

Publicerad

Efter att flera personer sett en varg bära runt på en död katt i munnen har länsstyrelsen varit på plats i Kolsva. Sökandet efter spillning gav inget resultat, nu inväntar man fler observationer.

– Det är inte säkert att vargen ens dyker upp igen men om den gör det är vi tacksamma för information. Det är viktigt att det är förstahandsinformation, alltså från personer som själva har sett den, eller som kanske har en bild, säger Sofia Sollenberg på länsstyrelsens viltförvaltning.

Vilthandläggare Sofia Sollenberg Foto: SVT

Sågs för en månad sedan

Det var i onsdags som flera personer i Kolsva ska ha sett en varg bära runt på en död katt i munnen. Länsstyrelsen fick då in ett antal synrapporter om händelsen.

Vargen verkar ha rört sig i ett begränsat område i skogen i östra Kolsva. Sannolikt är att det är samma varg som sågs  för en dryg månad sedan och som då misstänks ha tagit en hund.

Ännu inga fler observationer

Efter rapporterna i onsdags har länsstyrelsen varit på plats och bland annat sökt efter spillning, men utan resultat.

– Det var bara under onsdagen som vi fick in rapporter. Inga före och inte heller efter det, säger Sofia Sollenberg på länsstyrelsen i Västmanland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.