Extra polisinsats på E18 efter dödsolyckan – bevakar trafiken med drönare

Publicerad

Klagomålen ökar gällande sträckan på E18 mellan Köping och Hallstahammar, det efter flera olagliga omkörningar och olyckan där en man avled efter en frontalkrock tidigare i sommar.

Nu sätter polisen in bevakning från ovan. Något som P4 Västmanland tidigare rapporterat.

– Det är många som har märkt, och vi med, att reglerna på E18 inte alltid följs. Det handlar bland annat om omkörningsförbud, korsande av heldragna linjer. Därför lägger vi lite extra fokus på E18 mellan Västerås och Köping, säger Maria Hall, polisens presstalesperson i region Mitt.

Drönare sätts in

Det extra fokuset kommer från ovan med hjälp av drönare. Något som kan leda till att man lättare kan upptäcka när bilisterna inte följer reglerna.

Dödsolyckan på E18 i juli 2024

– Det kan förhoppningsvis verka brottsförebyggande om bilisterna vet att man har uppsikt.

Se olagliga omkörningen på E18 – efter dödsolyckan

Trafik, bilar, kvinna, polis

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det här är en farlig omkörning” – se trafikpolisens reaktion till den olagliga omkörningen på E18 mellan Köping och Hallstahammar. Foto: Privat, Elin Krell/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsolyckan på E18 i juli 2024

Mer i ämnet