Trafik, bilar, kvinna, polis

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det här är en farlig omkörning” – se den olagliga omkörningen på E18 mellan Köping och Hallstahammar, nära platsen där en man förolyckades i en frontalkrock. Foto: Privat, Elin Krell/SVT

Se olagliga omkörningen på E18 utanför Hallstahammar – bryter mot lagen trots dödsolyckan

Uppdaterad
Publicerad

Två veckor har passerat sedan en man avled i en frontalkrock på E18 mellan Köping och Hallstahammar. Trots det sker fortfarande otillåtna omkörningar på sträckan.

– Vi har tydliga skyltar, men lik förbaskat väljer folk att inte följa de regler som finns, säger Ylva Frohm, trafikpolis i region Mitt.

Torsdagen 4 juli skedde en olycka med dödlig utgång på E18 i höjd med Sörstafors. Enligt polisens utredning tyder mycket på att en skåpbilsförare påbörjade en otillåten omkörning, vilket ledde till olyckan. En man dog och resterande fem inblandade, därav ett barn, skadades. Den misstänkte mannen har erkänt att han påbörjade omkörningen.

Olagliga omkörningar fortsätter

Trots att det är heldraget mellan körfälten fortsätter vissa att köra om på E18 mellan Hallstahammar och Köping. Ylva Frohm, trafikpolis i region Mitt, får ta del av ett sådant fall på video.

Dödsolyckan på E18 i juli 2024

– Personen i fråga kör ju om på ett ställe där omkörningsförbud råder och bara det är ju tre tusen kronor böter, säger hon.

Videon, inspelad av en privatperson, utspelar sig på ungefär samma ställe som dödsolyckan inträffade, bara en vecka senare.

– Var och en har ju ett eget ansvar. Håll avstånd till framförvarande fordon, följ trafikreglerna som gäller och visa hänsyn till rådande omständigheter som är i trafiken, säger Ylva Frohm.

”Det är dessa man vill rapportera” – se den olagliga omkörningen i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsolyckan på E18 i juli 2024

Mer i ämnet