• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bollnäs och Freluga, Bollnäs kommun, Gävleborgs län. Vattnet hos vattenbolaget HelsingeVatten är otjänligt. Boenden i området uppmanas att koka vattnet före förtäring. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Man i 30-årsåldern död efter fallskärmsolycka i villaområde utanför Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen omkom en man i en fallskärmsolycka utanför Västerås. Vad som ligger bakom olyckan är inte klarlagt, men enligt Svenska Fallskärmsförbundet ska mannens skärm av okänd anledning inte vecklats ut ordentligt.

Larmet kom in vid lunchtid på lördagen då fallskärmshopparen, som är i 30-årsåldern, kraschade i ett villaområde utanför Västerås.

Vid halv tre på lördagen meddelade polisen att han omkommit i samband med olyckan och att anhöriga är underrättade.

– Vi kommer inte gå i på några omständigheter kring olyckan. Polisen kommer utreda dödsorsak genom rättsmedicinsk undersökning, sa Tobias Ahlén Svalbro, presstalesperson på polisregion Mitt.

Aros fallskärmsklubb, som är klubben som mannen hoppade med, svarar att de ej kommer att prata med media om det som hänt.

Svenska Fallskärmsförbundet startar utredning

Enligt polisen kommer en haverikommission utreda vad som hänt. Svenska Fallskärmsförbundet skriver på sin hemsida att förbundets riksinstruktör är på väg till olycksplatsen för att utreda.

Enligt förbundet fungerade inte hopparens fallskärm som den skulle.

– Varför det har blivit så vet vi inte, säger Anna Oscarson till TT.

Bland annat kommer förbundet prata med vittnen, samla in uppgifter och undersöka utrustningen.

Landade i villaområde

Polis, räddningstjänst och ambulans var på plats i villaområdet där mannen landat på ett tak. Enligt vittnesuppgifter till VLT ska det ha varit fem fallskärmshoppare varav en hoppares fallskärm inte vecklades ut.

Krisstöd fanns på plats för att stötta, och enligt kommunen finns en uppsamlingsplats för den som behöver stöd.

Så sent som i augusti skedde en fallskärmsolycka i Västerås där en man omkom. Hoppet då ska ha genomförts genom samma fallskärmsklubb som lördagens olycka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.