Samuel Dahls familj

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det var lite högtidligt” – i klippet berättar föräldrarna Åsa Andersson och Örjan Dahl samt systern Ophelia Dahl om Samuel Dahls flytt till Serie A-klubben Roma. Foto: Rasmus Hammarström/SVT och privat

Familjen tillbaka i Västerås efter Samuel Dahls övergång till Roma: ”Svårt att ta in”

Publicerad

När Samuel Dahl skrev på för den italienska storklubben Roma var hela familjen på plats. SVT träffade dem hemma i Västerås dagen efter hemkomsten från den eviga staden.

– Det är superhäftigt. Sen är det tråkigt att han flyttar så långt bort, för då får man träffa honom mer sällan. Vi får åka dit ofta, säger systern Ophelia Dahl.

Väskorna har knappt hunnit packas upp och 255 mil söderut letar deras 21-årige son efter en lägenhet i Rom.

För lite mer än en vecka sedan blev övergången från Djurgårdens IF till AS Roma klar för Samuel Dahl – ytterbacken som växt upp på Gryta i Västerås och som tog sina första steg på fotbollsplanen i gulsvarta Västerås IK.

Varför har han lyckats?

– Det de säger är att han har en bra balans och koll på kroppen, låg tyngdpunkt och bra med bollen. Till det har han ett starkt psyke. Lugnet tror jag hjälper honom mycket, säger mamma Åsa Andersson.

– Han har lyckats prestera när han fått chansen. Han är bra på att hålla lugnet även om det blir tuffa situationer, tillägger pappa Örjan Dahl.

”Nu får vi åka till Rom”

Örjan, Åsa och lillasyster Ophelia var samtliga nere i Rom och följde från nära håll hur Samuels proffsdröm gick i uppfyllelse.

– Det är jättekul för honom, samtidigt som det såklart är, jag ska inte säga läskigt, men det är en tuff bransch, säger Åsa.

– Nu får vi se till att åka till Rom och kolla fotboll, säger Örjan.

”Det var lite högtidligt” – i klippet berättar familjen om sonen Samuel Dahls flytt till storklubben Roma.

Samuel Dahl om drömflytten till Roma: ”Ruskigt taggad”

Samuel Dahl och Roma

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Först måste jag försöka lära mig lite italienska”. Hör Samuel Dahls egna ord om de stora framstegen senaste året och flytten till Roma. Foto: Rasmus Hammarström/SVT och privat

Samuel Dahl

Född: Västerås
Ålder: 21 år
Moderklubb: IFK Västerås
Tidigare klubbar: Västerås IK, Västerås SK, AIK, Örebro SK, Djurgårdens IF
Aktuell: Klar för AS Roma i italienska Serie A, den dyraste övergången för en ytterback från allsvenskan någonsin, enligt Aftonbladet. En övergång som kan bli värd uppemot 70 miljoner kronor, om alla bonusar slår in.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.