Samuel Dahl lämnar Djurgården för Roma – och Alva Selerud lämnar Roma för Häcken Foto: Bildbyrån

Klart: Samuel Dahl lämnar Djurgården för Roma – och Alva Selerud lämnar Roma för Häcken

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det officiellt. Samuel Dahl lämnar Djurgården för spel i italienska Roma. Det bekräftas av båda klubbarna.
Samtidigt lämnar Alva Selerud Roma.

21-årige Dahl anslöt till Djurgården i juli 2023 efter att tidigare ha spelat med Örebro i superettan. Nu väntar alltså härnäst spel med Roma i Serie A i Italien.

Enligt uppgifter till Aftonbladet blir han den dyraste försäljningen i Djurgårdens historia, och den dyraste ytterbacken som någonsin har sålts från allsvenskan. Om samtliga bonusar uppnås kan Roma totalt få betala närmare 70 miljoner kronor.

Selerud lämnar Roma

Några timmar senare meddelades att Roma även säljer en svensk i dag. Detta då Alva Selerud, som det senaste året varit utlånad från Roma till Linköping, lämnar nu Roma permanent. U23-landslagsspelaren har skrivit på för Häcken till och med säsongen 2026.

– Hon har en bra fysik och en passningsfot med vänstern som håller högsta klass, det är en passningsfot som kommer att ge oss många mål framåt, säger klubbens damelittfotbollsansvarige Christian Lundström på Häckens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.