Djurgården, Elfsborg och Häcken vann i Europaspelet. Foto: Bildbyrån

Europasuccén – alla svenska lag vann

Djurgården, Häcken och Elfsborg har alla tagit ytterligare ett kliv mot Europaspel i höst.

Samtliga lag vann sina första möten i kvalets andra omgång, och sitter i ett drömläge inför returen.

Det blev en succékväll för svensk del i Europakvalets andra omgång. Alla tre lag vann sina möten. Vissa större än andra.

Häcken darrade inget vidare på manschetten, och vann planenligt mot F91 Dudelange från Luxemburg i kvalet till Conference League. Redan efter en halvlek hade laget från Hisingen gjort fyra mål, och i den andra halvleken gjorde man ytterligare två.

Slutresultatet skrevs 6–2, och inför returmötet på Bravida arena i Sverige sitter Häcken i förarsätet.

Även Djurgården tog en komfortabel seger mot luxemburgskt motstånd i samma kval. Gustav Wikheim öppnade "blårändernas" målkonto för dagen, innan Deniz Hümmets utökade ledningen både en och två gånger. Djurgården vann hemma på Tele2 arena med 3–0, och leder även de med tre mål inför returen.

Även Elfsborg lyckades, efter många om och men, knipa segern i Europa League-kvalet.

Laget ställdes emot tufft motstånd i moldaviska FC Sheriff Tiraspol – som bara för tre år sedan spelade Champions League-gruppspel och slog självaste Real Madrid på Santiago Bernabéu-stadion. Matchen i Moldavien blev en chansfattig sådan, men i slutskedet tilldelades Boråslaget en straff som Simon Hedlund förvaltade. Elfsborg vann med 1–0 på bortaplan.

Samtliga returmöten spelas under nästa vecka.