Lasse Berg Johnsen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Malmö FF:s mål från den första halvleken i spelaren ovan. Foto: MFF Play/Bildbyrån

Malmö besegrade KIaksvik – Berg Johnsen tvåmålsskytt

Uppdaterad
Publicerad

Malmö besegrade de färöiska mästarna Klaksvik med 4–1 i Champions League-kvalet hemma på Eleda Stadion.

Lasse Berg Johnsen gjorde två av Malmös tre mål i första halvlek.

– Det var dags att göra mål på Eleda. När man gör ett mål varför inte bara fortsätta skjuta?, säger Berg Johnsen till SVT Sport.

Under tisdagskvällen inleddes Champions League-kvalet för Malmö FF och de färöiska mästarna KIaksvik stod för motståndet.

I den 21:a minuten avlossade Lasse Berg Johnsen en kanon utanför straffområdet. Bollen hittade nätet i det vänstra hörnet där Klaksviks målvakt Mark Jensen inte kunde nå den.

Malmö höll till stor del spelet på offensiv planhalva.

När Kiese Thelin missade sitt läge i den 37:e minuten tog Hugo Bolin vara på returen och slog in 2–0 i öppet mål.

I slutet av den första halvleken klev Berg Johnsen fram igen och såg till att Malmö kunde gå till halvtidsvila med 3–0.

– Det var skönt att bara skjuta och se bollen gå i mål. När man gör ett mål varför inte bara fortsätta skjuta?, säger Berg Johnsen till SVT Sport.

Bråk på läktaren

En timme in i matchen slog Busanello en hörna för Malmö framför den egna klacken. Strax därefter fick matchen tillfälligt avbrytas när bråk utbröt inom klacken.

Arni Frederiksberg löste en reducering för Klaksvik inifrån straffområdet. Men efter en framgångsrik hörna av Malmö utökade Sören Rieks ledningen för de himmelsblå igen.

—Jag tycker att vi har lägen att både göra 4-0 och 5-0 men i stället kommer deras mål, det kan ställa till det och det viktiga är då att inte släppa till ett till och förlora det trycket vi hade. Jag tycker vi hanterar det bra, säger MFF-tränaren Henrik Rydström.

Returen på Färöarna spelas om en vecka.

Om Malmö vinner dubbelmötet väntar vinnaren i mötet mellan grekiska Paok Thessaloniki och Borac Banja Luka från Bosnien-Hercegovina.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.