Sirius – Malmö

Se när 19-åringen avgör med drömmål för Malmö. Foto: Max och Bildbyrån.

Malmö vände mot Sirius i makalös match – 19-åring med drömmål

3–2 till Sirius med cirka tio minuter kvar.

Då kvitterade Malmö FF sen satte 19-årige Nils Zätterström 4–3 rakt upp i krysset och MFF vann den galna målfesten.

– Jag hann inte tänka någonting, säger matchvinnaren i Max.

Det var en match med flera ansikten.

Sirius tog ledningen och satte 2–0 efter en tabbe från vikarierande målvakten Ricardo Friedrich.

Bra utgångsläge inför den andra halvleken.

Då kvitterade Malmö FF till 2–2, efter ett snyggt spelmål, där Sebastian Nanasi klackade fram bollen till Hugo Bolin.

Med cirka tio minuter kvar såg det ut som att inhoppande Joakim Persson avgjorde. Han tog sin egen stolpretur och satte 3–2 liggandes.

Fyra mål på 27 minuter (!) av Malmö

Men MFF skulle inte ge upp.

Isaac Kiese Thelin satte kvitteringen och i 87:e minuten hamnade bollen framför 19-årige mittbacken Nils Zätterström. Han tryckte upp bollen i krysset och blev matchhjälte för MFF, i sin andra allsvenska start.

– Jag hann inte tänka någonting. Sebbe (Nanasi) sa till mig följ med upp, så studsade bollen fram till mig. Det var lite pressat, vi ville ha vinsten. Men sättet vi hanterade det, vi fortsatte spela vårt spel och vi mejade ner dem helt, säger Zätterström i Max.

Det blev fyra mål på 27 minuter när Malmö FF vann med 4–3.

Sirius tränare Christer Mattiasson var uppgiven efter matchen.

– Jag vill inte vara här just nu. Vi försvarar oss så dåligt i straffområdet så vi får skylla oss själva, säger Mattiasson i Max.