Mikkjal Thomassen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
AIK:s nye tränare Mikkjal Thomassen: ”Då ska jag inte vara tränare i AIK”. Foto: Bildbyrån

AIK:s nye tränare Mikkjal Thomassen: ”Då ska jag inte vara tränare i AIK”

Publicerad

AIK:s förre tränare sa upp sig på grund av ”oenighet över hur klubben önskar att arbeta framöver”.

Mikkjal Thomassen är ny tränare, och han menar att klubbens linje står före allt.

– Det är väldigt viktigt att jag följer det klubben önskar, det är det enda som betyder något för mig, säger han till SVT Sport.

AIK har funnit en ny tränare efter Henning Bergs avsked i Färöiske Mikkjal Thomassen, 48.

– Vi hade klara och öppna samtal om hur vi ska spela. Jag önskar att spela en offensiv och aggressiv fotboll med hög press som är direkt. Det var en bra matchning, säger Thomassen till SVT Sport.

AIK har bytt tränare flera gånger, vad pekar på att du kommer att bli långvarig?

– Det handlar inte om mig, det handlar om klubben. Om jag inte når upp till löftena ska jag inte vara tränare i AIK. Så det är väldigt viktigt att jag följer det klubben önskar, det är det enda som betyder något för mig.

Thomassen ledde Klaksvik till Europaspel och efter det skrev han på för norska Fredrikstad, klubben han senast representerade. Under 2023 dömdes han till en villkorlig fängelsedom i 30 dagar och 40 timmars samhällstjänst. Han hade hotat en spelare under tiden i Klaksvik.

”Jag kommer att bryta dina ben, förstöra din fotbollskarriär och förstöra din civila karriär”, sa han enligt norska TV2.

Svaret om domen

SVT Sport får beskedet från AIK att Thomassen inte kommer att svara på frågor som rör den incidenten, men till Aftonbladet säger han.

– Det är väldigt tråkigt. Det var i samband med att det var mästerskapsfirande och jag sa något som jag inte skulle ha sagt. Jag ringde till personen dagen efter och skrev ett meddelande till honom och bad om ursäkt och han accepterade den. Men det var en tredjepart som anmälde och då var polisen tvungna att utreda det och det har jag full respekt för.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.