Restaurangbranschen är en av de som drabbats hårdast av coronapandemin. Foto: Fredrik Björkholm/SVT

Restaurangägaren Björns hårda verklighet – coronapandemin har lett till mångmiljontapp: ”Fick ställa om allt”

Publicerad

Stora inkomstbortfall, inställda planer och många sömnlösa timmar. Verkligheten för restaurangbranschen har i år varit tuff på många sätt.

– Vi har haft ett inkomstbortfall på mellan 2-3 miljoner kronor, så det är klart att det märks och det kommer märkas under ganska lång tid, säger Björn Carlsson som är restaurangägare och nöjesentreprenör i Västerås.

Björn Carlssons verksamhet innefattar normalt även musik och events, en del som fått pausas helt under coronan. 40 konserter var planerade – alla ställdes in.

– Ett tag var det helt tomt, sen fick man tänka och fundera och sen började vi vrida på olika parametrar, komma med nya idéer för att klara oss, säger han.

I klippet berättar Björn Carlsson hur de klarat den pågående krisen och att det börjar se ljusare ut

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.