Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Viftar bort Oscars-frågan – i klippet berättar Filip Hammar om filmen ”Den sista resan” där hans pappa har huvudrollen. Foto: Robert Gustavsson/SVT

Filip Hammar om mottagandet av ”Den sista resan”: ”Glad för pappas skull”

Uppdaterad
Publicerad

Den 1 mars har Filip och Fredriks nya film ”Den sista resan” premiär på biograferna runt om i landet. Men redan i torsdags kväll hade filmen smygpremiär på biografen i Köping.

– Det är viktigt vad Köpingsborna tycker. Annars hade jag inte suttit här, säger Filip Hammar.

SVT fick en pratstund med filmens ena regissör, tillika Köpingssonen, Filip Hammar som har vänta spänt på hur filmen ska tas emot av publiken. Inte minst för sin pappa Lars skull – filmens huvudperson.

– Filmen har fått ett väldigt fint mottagande. Jag blir glad över det naturligtvis, men framförallt för pappas skull. Det hade känts så taskigt att ha dragit in honom i ett projekt som sedan inte blir uppskattat, säger Filip Hammar.

I klippet ovan berättar Filip Hammar om den sista resan med sin pappa och om filmen är duons biljett till Oscarsgalan

Lars Hammar om att spela huvudrollen i filmen om sig själv: ”Osannolikt”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Lars Hammar om hur han känner kring Filip och Fredriks film ”Den sista resan” där han själv är huvudperson. Foto: Robert Gustavsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.